Šiuolaikinio šokio asociacija paminėjo šokio dieną ir paskelbė įsimintiniausius metų kūrėjus

Šiuolaikinio šokio asociacijos (ŠŠA) nariai šiemet Tarptautinę šokio dieną nusprendė paminėti garsiai – balandžio 29-osios vakarą Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos šokėjai scenomis pavertė tris pėsčiųjų perėjas, o žiūrovais – praeivius ir automobilių keleivius. Kartu su gausiu būriu partneriu Asociacijos šokėjai šoko vietose, kuriose buvo transliuojami Lietuvos šokio informacijos centro video „Šokis plius miestas“.

Anot ŠŠA vadovės Agnietės Lisičkinaitės, šokis perėjose – simboliškas: „Tarptautinė šokio diena beveik sutapo su karantino atlaisvinamais. Šokėjai ir vėl gali rengti viešus savo kūrybos pristatymus, rodyti spektaklius. Šokis perėjose – lyg mūsų sugrįžimas pas šokio išsiilgusius žiūrovus po ilgų mėnesių, praleistų skirtingose gatvės pusėse.“

Išrinkti įsimintiniausi metų šokio menininkai

Kiekvienais metais ŠŠA nariai renka įsimintiniausią metų šokėją ir choreografą(-ę). Šiemet įsimintiniausiu šokėju išrinktas Niels Claes, o choreografe – Erika Vizbaraitė. Abu kūrėjai šiais metais taip pat buvo apdovanoti „Auksiniais scenos kryžiais“.

„Manau, įsimintiniausių praėjusių metų menininkų rinkimas yra graži ir simboliška tradicija. Menininkai, be abejonės, kuria ne dėl apdovanojimų, todėl ir mes šį įvykį traktuojame labiau kaip šventę, šokio lauko narių įvertinimą ir paskatinimą nesustoti, kurti toliau. Niels ir Erika yra aktyvūs, ne vienus metus šiuolaikinio šokio lauke dirbantys menininkai. Visos Asociacijos vardu džiaugiamės, jog jie buvo įvertinti ir „Auksiniais scenos kryžiais,“ – sako A. Lisičkinaitė.

Daugiau ŠŠA naujienų: www.lcda.lt. Šiuolaikinio šokio asociacijos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.